Language:
English English

Belgrade Eye

U fokusu

Koncert Depeche Mode u Beogradu

Ušće, Beograd, 20.05.2009.

Depeche Mode Beograd Koncert Depeche Mode će nakon 29 godina postojanja, u maju 2009. nastupiti u Beogradu u okviru turneje "Tour Of The Universe 2009"! Organizatori Tuborg Green Fest-a uspeli su da dovedu popularni britanski bend na beogradsko Ušće, gde se očekuje veliki spektakl.

Bend Depeche Mode osnovan je 1980. godine u Basildonu, Velika Britanija i do dan danas ostao je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih sastava iz takozvanog "New Wawe" perioda. Tokom svog postojanja, Depeche Mode je objavio 11 studijskih albuma, tri živa albuma, 8 kompilacija i 49 singlova, koji su prodati u preko preko 100 miliona primeraka. Očekuje se da će 2009. godine objaviti novi album, čiji naziv još uvek nije poznat, ali se zna da će sadržati pesme "Wrong", "Peace Will Come to Me", "Hole to Feed", "Comeback" i "In Chains", od kojih se neke već mogu čuti na internetu.

Ogromno interesovanje za karte za nastup Depeche Mode u Beogradu pokazuje da grupa i na ovim prostorima ima veliki broj obožavalaca i da se sprema nezaboravan koncert.

Alicia Keys u Beogradu

Beogradska Arena 11.10.2008.

Alicia Keys u Beogradu Alicia J. Augello-Cook (rođena 25. Januara 1981.) bolje poznata pod imenom Alicia Keys, pobednica jedanaest Grammy Awards, sedamnaest Billboard Music Awards i tri American Music Awards – najzad stiže u Beograd. Ova neverovatna žena je započela svoj trnovit put ka uspehu u Harlemu, gde ju je posle razvoda njenih roditelja odgajila majka. Počela je da svira klavir već sa sedam godina, a bila je najbolji učenik u prestižnoj srednjoj školi sa 16 godina. Međutim, iako je primljena ni manje ni više nego na Columbia University, ona odlučuje da napusti fakultet i posveti se muzičkoj karijeri.

Veoma rana Alicia snima "Dah Dee Dah (Sexy Thing)", što ostvari označava pocetak njene brilijantne karijere. Njen prvi značajniji uspeh dolazi sa albumom "Songs in A Minor" objavljenim 5. Juna 2001. Ovaj album će se ubrzo prodati u neverovatnih deset miliona primeraka! Singl "Fallin" se nalazio na prvom mestu US Billboard Hot 100 liste 6 nedelja, a singl "A Woman's Worth" je bio među top deset u čitavoj Americi, a ocene koje je dobijala su bile fantastične.

The Diary of Alicia Keys - njen drugi album je objavljen 2. decembra 2003. i do današnjeg dana je prodat u devet miliona kopija u svetu.

Singlovi "You Don't Know My Name" i "If I Ain't Got You" su bili u prvih 5 Billboard Hot 100 liste. Singl, "Diary" je ušao među prvih deset. Alicia Keys postaje najprodavanjiji ženski R&B umetnik 2004. godine.

Na MTV Video Music Awards 2004, Keys pobeđuje u kategoriji za najbolji R&B video spot sa pesmom "If I Ain't Got You".

Na Grammy Awards 2005, Alicia osvaja četiri nagrade: "Best Female R&B Vocal Performance" za "If I Ain't Got You", "Best R&B Song" za "You Don't Know My Name", "Best R&B Album" za "The Diary of Alicia Keys", i "Best R&B Performance" u kategoriji "Duo or Group with Vocals" za "My Boo" - duet sa Usher.

U novembru 2007. Alicia Keys objavljuje njen novi album "As I am". Za samo deset sati singl “No One” je dospeo u vrh Hot R&B/Hip-Hop Songs liste. Album je do današnjeg dana imao neverovatan uspeh u celom svetu i predlstavlja najbolji dokaz ne samo fantastičnog glasa već i ekstremne strasti i posvećenosti koju Superwoman demonstrira u zadnjoj dekadi.

U okviru velike svetske turneje "As I am", Alicia Keys održala je koncert u Beogradu - u Beogradskoj areni 11. oktobra 2008 godine.

Madona ipak ne dolazi u Beograd

Madonna Belgrade Posle mnogo špekulacija o Madoninim nastupima u jugoistočnoj Evropi (glasine su kružile o Budvi i Zagrebu), beogradski dnevnik Blic ekskluzivno je najavio da pop diva dolazi u Beograd, 25.9.2008. Manje od nedelju dana posle ove vesti stiže vest da će koncert ipak biti održan u Crnoj Gori 25. septembra i to na istom mestu gde je održan koncert Rolling Stones-a.

Madonina turneja "Sticky and Sweet" promoviše novi album "Hard Candy" i u Evropi počinje u avgustu. Koncert u Budvi će biti održan na Jazu, fantastičnoj lokaciji pod otvorenim nebom koja je ugostila jedan od najboljih prošlogodišnjih; koncerata - Rolling Stones-a. Madonna Louis Chicone poznata je po majstorskim šouovima i perfekcionizmu u organizaciji, tako da možemo očekivati pravi spektakl.

Ako ste u regionu u to vreme, ili ako planirate da dođete na koncert, proveravajte Belgrade Eye i naći ćete sve najnovije informacije i zvanične potvrde. Po sazanjanju B92 karte za koncert će biti u prodaji već od 11. jula a cena će biti od 35 do 250 eura. Isti izvor navodi da će u prodaju biti pušteno 65000 karata i 5000 VIP ulaznica.

Madona je prošle godine potpisala ugovor sa kompanijom “Live Nation” vredan neverovatnih 120 miliona dolara. Po ugovoru, Live Nation je zadužen za organizaciju svih promocija, izdavanje albuma i organizaciju turneja.

Manu Chao potvđeno dolazi na Exit 08

Manu Chao Exit Zvaničnici EXIT Festa potvrdili su da Manu Čao dolazi na ovogodišnji EXIT u Novom Sadu. Svojim prepoznatljivim zvukom i mešavinom rok, ska i latino muzike, Manu Čao je postao izuzetno popularan u Srbiji. Njegovu gitaru često prate klavijature, duvački instrumenti, i razni drugi zvukovi, a on svoj šou izvodi na sedam jezika.

Levičarski politički pogledi benda i akcenat na političke teme privlačni su za publiku na Balkanu, gde se na ceo antiglobalistički pokret gleda sa puno blagonaklonosti.

Manu Chao trenutno radi na muzici za film Emira Kusturice o Maradoni - što je siguran način da mu popularnost u ovom delu sveta još poraste.

Rent-a-Car u Beogradu

Rent-a-car Beogradu

Ovde možete pronaći detaljne informacije o preporučenim rent-a-car kompanijama koje nude iznajmljivanje automobila... Detaljnije

Restorani u Beogradu

Restorani u Beogradu

Srpska kuhinja se uglavnom zasniva na mesu i u Beogradu su se uvek jeli dobri ćevapi, pljeskavice i druga jela sa roštilja... Detaljnije