Red Letenja - Aerodrom Beograd Nikola Tesla, letovi do Beograda

Belgrade Flights Redovne letove za Beograd imaju sve veće evropske avio-kopmanije - Lufthansa, British Airways, Austrian Airlines, Air Frace, Swissair, itd. Za Beograd na žalost još uvek ne lete low-cost avio kompanije u većem obimu. Jedini low cost avio prevoznik koji ima redovnu liniju ka Beogradu za sada je German Wings, čiji avioni lete na relaciji Beograd-Berlin i Beograd-Keln. Sudeći po najavama, ova situacija bi trebalo da se uskoro popravi.

Aerodrom Beograd Nikola Tesla

Aerodrom Beograd "Nikola Tesla" (IATA oznaka BEG, ICAO oznaka LYBE) ili popularno "aerodrom Surčin" je udaljen oko 15 kilometara od centralne zone Beograda. Do aerodroma se stiže autoputem Beograd - Zagreb ili alternativno surčinskim putem. Aerodrom je izgrađen 1962. godine i od tada je više puta rekonstruisan i modernizovan. Ima jednu pistu (u planu je gradnja i druge piste), dva putnička terminala, kargo terminal i sve prateće objekte. Rano vreme aerodroma je svakog dana od 05:00 do 23:00 časa.

Sezonski red letenja 2016/2017- dolasci na Aerodrom Beograd

 

Napomena - red letenja je podložan izmenama, za tačne i detaljne informacije pozovite Aerodrom Beograd Nikola Tesla na telefon +381 (0)11 3112 123. Potpunu listu letova možete naći ovde.

Transfer do i sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd

Direktan autobus od Aerodroma Beograd do grada kreće sa putničkog terminala aerodorma svakih sat vremena (na pun sat), po ceni od oko 2 evra. U samom centru autobus staje na glavnoj železnickoj stanici i trgu Slavija kod hotela Slavija (što je i poslednja stanica). Postoji i redovna linija gradskog saobrćajnog preduzeća - autobus sa oznakom 72, koji saobraća od aerodroma do Zelenog venca, a polazi na svaka 32 minuta, međutim njegovo stajalište je stotinak metara udaljeno od aerodromskog putničkog terminala, pa preporučujemo prvu varijantu - direktan autobus do Slavije.
Na aerodromu možete uzeti i taksi do grada, ali se treba čuvati "divljih" taksista - koji vožnju ne naplaćuju po taksimetru, pa je poželjno naručiti taksi vozilo telefonom.

Partneri

Pretplatite se