Nova godina u Beogradu 2015 - doček

Nova Godina Beograd

Jesu li se poklopile kockice? Društvo organizovano? Planovi skovani?

New Year in Belgrade Ako živite severozapadno od Srbije, božićni i novogodišnji praznici vam verovatno počinju nešto ranije nego ovde. A kada se slavlje kod vas privede kraju - uputite se jugoistočno i pokušajte da što veći deo januara provedete u Beogradu. Zahvaljujući drugačijem verskom kalendaru i malog vremenskog razmaka između nekoliko različitih praznika, Beograd je mesto na koje se žurka seli u januaru... i tu ostaje... sve dok se ne probudite u februaru, nekoliko kilograma teži i mnogo, mnogo zadovoljniji.

Sam doček Nove godine obično počinje u nekom od brojnih beogradskih kafića ili nekoj privatnoj žurci. Čak i ako ste se spontano odlučili za doček u Beogradu, nemojte brinuti da li ćete uspeti da se ugurate negde. Kao što su mnogi pre vas otkrili, Beograđani su vrlo darežljivi, kako sa alkoholom tako i sa pozivima na žurke i provode, pa ako zaista to budete želeli - zagarantovano je da ćete se negde i smestiti. E, a kada se svi dovoljno zagreju (što može značiti i obilazak više različitih žurki), more ljudi se seli na ulice grada, na trgove i prostore oko bina sa živom svirkom, raspoređene po raznim delovima centra Beograda. Na vama je da odlučite da li ćete tu i dočekati ponoćni vatromet ili ćete izaći kasnije - time bi propustili vrhunac organizovanog dočeka Nove godine, ali bi donekle bili pošteđeni izbegavanja petardi i ostale pirotehnike... U svakom slučaju, preporučujemo Vam da barem neko vreme provedete napolju i osetite atmosferu velike žurke na ulicama, karakterističnu za ovaj grad. Tamo će vas čekati ne samo poznati svetski DJ-evi, rok bendovi, pop zvezde, rege izvođači i biseri balkanske muzičke scene, ali i raznorazna šarena, nasmejana, vesela (i pripita) stvorenja koja će vam pomoći da dugo pamtite novu godinu u Srbiji. Nastavak provoda do zore zavisi od vaših želja i društva, ali najščešće se provod produžava po klubovima, gde žurka zalazi dublje u januar...

Najbolje od svega je što 1. januar ne znači kraj zabave! Nakon kratkog odmora, spremite se za reprize Nove godine, pa Božić koji se ovde slavi 7. januara, zatim sledi "srpska nova godina" 14. janurara (zloupotreba gregorijanskog kalendara kao izgovor za još ludog provoda) i drugi januarski praznici koji će vam pomoći da na kraju svega budete siti, napijeni i srećni.

Ako planirate da dočekate Novu godinu u Beogradu, savetujemo Vam da smeštaj rezervišete bar nekoliko meseci unapred, jer je u vreme novogodišnjih praznika većina hotela i hostela u Beogradu prepuna. Za rezervacije pogledajte strane hoteli u Beogradu i hosteli u Beogradu.

Lista preporučenih mesta za doček Nove Godine u Beogradu će uskoro biti postavljena:

 

Uskoro stize puno klubova...u medjuvremenu posetite stranu belgrade eye na facebook za najnovije predloge!

Partneri

Pretplatite se