Sportski događaji u Beogradu

Belgrade Sport Fest

Belgrade Sport Beogradski Sport Fest (Belgrade Sport Fest) je sportski festival koji se krajem maja ili početkom juna svage godine održava na Adi Ciganliji. Sa zastupljenih h preko 100 sportskih disciplina i oko 300.000 posetilaca, Sport Fest predstavlja odličan (a pritom besplatan!) provod za vikend. Na Belgrade Sport Fest-u se između ostalih predstavljaju: različiti timski sportovi, borilačke veštine i kontaktni sportovi, tradicionalne veštine, moto-sportovi, fitnes - uključujući takmičenje za najjačeg čoveka, ekstremni sportovi i različite avanturističke aktivnosti kao što su bandži džamping, orijentiring i sportsko penjanje, zatim različiti sportovi na zatvorenom prostoru, vodeni sportovi i akobacije na vodi, konjički sportovi, ples i sportska takmičenja osoba sa invaliditetom.

Zlatna rukavica

Zlatna rukavica, odnosno Meč šampiona je međunarodni bokserski turnir koji se svake godine sredinom novembra održava u Beogradu ili drugim većim gradovima u Srbiji.

Viteški turnir SVIBOR Duhovi

Društvo za Srpko viteško borenje (SVIBOR) okuplja ljubitelje srednjevekovnih borilačkih veština. Svake godine sredinom juna u Beogradu organizuju Međunarodni viteški turnir Duhovi - otvara ga viteški zbor i defile oko 200 vitezova centrom grada, a samo takmičenje odvija se na donjem gradu Kalemegdana (deo ispod Nebojšine kule). U okviru manifestacije organizuje se i škola viteških veština, kao i izložbe i radionice. Spektakularan prizor koji ne smete propustiti!

Tour de Serbie - Trka kroz Srbiju

Trka kroz Srbiju, odnosno Tour de Serbie je međunarodna biciklistička trka sa startom u Beogradu, koja se održava sredinom juna svake godine. Trka ima dugu tradiciju, prvi put je održana davne 1939. godine.

Partneri

Pretplatite se