Preporučena mesta za izlaske u Beogradu

Belgrade Eye je za vas izdvojio nekoliko najboljih mesta za izlaske u Beogradu, koja svakako morate posetiti tokom boravka u gradu. Naravno, ukoliko ovde ostajete duže - preporučujemo vam da malo istražujete, jer Beograd ima zaista ogroman broj odličnih klubova, splavova, kafića i mesta za provod, pa bi bilo gotovo nemoguće opisati ih sve.

Klub Anderground, Beograd
Adresa: Pariska 1a
Radno vreme: 10-04
Tel: +381 11 3282524

Lociran tik ispod parka Kalemegdan, klub Andergraund ("Underground") zaslužio je reputaciju jednog on najboljih klubova u Beogradu, koju ponosno nosi već skoro dve decenije. Otvoren je cele godine - leti se možete provoditi u jedinstvenoj atmosferi noćnog kluba pod zemljom, a leti uživati na fenomenalnoj letnjoj terasi na tri nivoa. Najpoznatiji svetski DJ-evi redovno gostuju u Andergraund-u.

Akademija

Klub Akademija
Adresa: Rajićeva 10
Radno vreme: 22-06
Tel: +381 11 2627846

Akademija je kasnih osamdesetih godina XX veka bila rangirana kao jedan od pet najboljih klubova u Evropi. Iako više nije ono što je nekad bila, u Akademiji se i dalje može očekivati odličan noćni provod. Programski raspored je vrlo šarolik, od nastupa poznatih lokalnih i internacionalnih DJ-eva do rok koncerata.

Bitef Art Caffe

Bitef Art Caffe
Adresa: Drinčićeva 1, Beograd
Radno vreme: 20-02
Tel: +381 11 3220608

Smešten u staroj evangelistickoj crkvi, Bitef Art Caffe ima i odličan seting i sjajan stil - sa živom rok, soul ili fank svirkom skoro svako veče, ovo je definitivno jedan od najboljih klubova u Beogradu. Petkom i subotom muziku iz 80ih i 90ih izvode neki od najboljih klupskih bendova Beograda, kao što su Makao, Loco, ili Resident Band Bitef Art Caffe-a.

Cvijeta

Klub Cvijeta
Adresa: Kalemegdan
Radno vreme: 22-04 (septembar-jun)
Tel: +381 11 2622355

Laundž klub Cvijeta radi svakim danom u nedelji, a pušta se elektro, haus i česti su performansi raznih alternativnijih DJeva. Cvijeta ima i poseban VIP deo i super je mesto za celonoćni provod.

Barutana

Klub Barutana
Adresa: Kalemegdan
Radno vreme: 22 - do zore (otvoren samo u letnjoj sezoni)
Tel: +381 11 3220127

Barutana je definitivno jedan od najboljih klupskih prostora u Evropi. Tokom celog leta klub se nalazi na mestu koje je u srednjem veku služilo kao skladište baruta, ispod samog zamka (zahvaljujući čemu je na kraju i odleteo u vazduh). U dnu Kalemegdanske tvrđave, prostor je sada preuređen u fenomenalan klub pod otvorenim nebom. Barutana je ugostila mnoge svetski pozante DJeve i bendove, kao što su Gilles Peterson, Cold Cut, Silicone Sole, Dino Psaras, Tiga, Mr. C i mnogi, mnogi drugi. Takođe se koristi kao prostor za pozorišne predstave.

Idiot

Idiot
Adresa: Dalmatinska 13
Radno vreme: 12-02

Klub Idiot - muzika osamdesetih, rok, New Wave, electronica. Aternativni bar Idiot postao je mesto za okupljanje mladih umetnika svih vrsta i grana. Sjajna terasa otvorena je celog leta, a samo mesto je malo ali prijatno.

Fili

Klub Fili
Adresa: Resavska 32
Radno vreme: 20-04
Tel: +381 11 3231302

Klub Fili nalazi se u Resavskoj ulici iznad Beograđanke. U Filiju se pušta se rok, pop, muzika osamdesetih, new wave, a ceste su žive svirke i razne žurke.

Gaudi

Gaudi Cafe
Adresa: Gospodar Jevremova 40, Beograd
Radno vreme: 10-02
Tel: +381 11 182849

Gaudi is je mali bar/kafić na Dorcolu, sa kul muzikom i kul ekipom. Odlicno mesto za početak večeri.

Bizzare

Cafe Bizzare
Adresa: Gospodar Jevremova 38
Radno vreme: 10-02

Bizarre se nalazi odmah do kafića Gaudi (opisan iznad) i ova dva mesta leti čine neobičnu simbiozu, mada je Bizzare nešto veći i uglavnom se pušta haus muzika, dok je Gaudi mirnije mesto. Tokom letenje sezone u baštama kafića se obicno okupi velika gužva, a zezanje u ova dva mesta se izmeša i stopi u jednu veliku žurku.

Plastic

Klub Plastik
Adresa: Takovska 34, Beograd
Radno vreme: 23-06
Tel: +381 11 3245437

Klub Plastic je još jedno ogromno rave/techno mesto u centru grada, koje često posećuju vrhunski međunarodni DJevi. Plastik je zimi jedan od najpopularnijih klubova u Beogradu, i definitivno ga preporučujemo za odličan provod u sitne sate. Na gornji nivo (klub Mint) ulazi se samo ukoliko ste spisku pozvanih.

Plato

Plato Pub
Adresa: Akademski plato 1
Radno vreme: 09-02
Tel: +381 11 635010

Smešten u zgradi Filozofskog fakulteta, klub Plato je legendarno mesto odakle su počinjali svi veliki studentski protesti 90ih godina. Tokom dana popijte kafu na velikoj terasi Plato Pub-a ili svratite na pristojan, a ne preterano skup ručak, a uveče se opustite uz koktele i živu džez svirku. Pića su nešto skuplja od beogradskog proseka, ali lokacija, šarm i tradicija kluba Plato to opravdavaju.

The Three Carrots Irish Pub

The Three Carrots Irish Pub
Adresa: Kneza Miloša 16
Radno vreme: 09-02
Tel: +381 11 2683748

The Three Carrots Irish Pub otvoren je pre više od15 godina kao prvi Irish pub u Beogradu. Sedite na pivo sa prijateljima, pogledajte utakmicu ili samo izblejite, ovde ćete uvek naići na zanimljivo društvo (a i na zanimljive vrste piva koje ćete teško naći bilo gde drugde u gradu).

Que Pasa

Que Pasa
Adresa: Kralja Petra 13-15, Beograd
Radno vreme: 09-02
Tel: +381 11 3284764

Que Pasa - veliki pab, poznat po odličnim tequila žurkama.

Partneri

Pretplatite se