Poslastičarnice u Beogradu

Pitate se gde se jedu najbolji kolači u Beogradu i druge poslastice? Poslastičarnice Beograd nudi na svakom ćošku, ali koja su to nezaobilazna slatka mesta koja okupljaju ljubitelje slatkiša u glavnom gradu? BelgradeEye otkriva! Upravo, najveću “bazau” zalogaja mini torti, dečijih torti i torti za posebne i svečane događaje, kao i kolača za sve prilike, kriju beogradske poslastičarnice. “Sreća je u malim stvarima”, a BelgradeEye otkriva gde tu sreću možete pronaći!

Koje su najbolje poslastičarnice u Beogradu?

Ključno pitanje, a koje vas navodi da se zapitate jeste - koje su to poslastičarnice vredne vašeg vremena i novca izdvojenog da pređete njihov prag i počastite se kvalitetnom poslasticom? Beograd obiluje proslastičarnicama ili slatkim kućama koje mogu postati vaša, uvek, “usputna” stanica, a gde vaše slatke trenutke možete podeliti sa porodicom, prijateljima, kolegama. Pored širokog izbora, počevši od, mini kolača i torti za svaku priliku, preko sladoleda, palačinki, u velikom broju poslastičarnica možete se susresti i sa meni programom za dijabetičare pravljenog po posebnoj recepturi, a za one koji paze na liniju tu su detox i juice barovi sa ukusnim napicima. Pored kvaliteta usluge koje pružaju, ove slatke kuće, kojima niko ne može da odoli, imaju vrlo specifičan ambijent, a koji u potpunosti prati ono čime se bave. Stoga, možete imati osećaj kao da ste u bajci “Ivica i Marica”, ili pak deo bajke  “Alisa u zemlji čuda”. Ali, da ne biste lunjali izgubljeno kao Ivica i Marica u potrazi do vaše slatke kuće snova, naš savet je da se zavalite u omiljenu fotelju, a na BelgradeEye je da vam pruži ugodnost da vaši slatki oblačci raja što pre pokucaju na vaša vrata ili pak vi na njihova.

Vrste kolača koje možete probati - tradicionalni vs moderni kolači

Ukoliko ste tradicionalni tip, volite kolače pravljene po tradicionalnoj recepturi, kolače koji vuku korene iz daleke prošlosti, onda ste orijenatal sladokusac. Naravno da recepti za najbolje kolače bazirane na slatkim sirupima poznajemo zahvaljujući mediteransko orijentalnom uticaju, pre svega usled turskog uticaja na Balkanu. Ovakve vrste kolača u poslastičarnicama Beograda se nalaze tu zahvaljujući istoriji, koja je učinila da baklave, tulumbe, tufahije, urmašice ili pak medenjaci i pite sa jabukama postanu deo naše tradicionalne kuhinje. Danas ih osim na porodičnoj trpezi, sve češće možete probati pošto slasne poslastice nude brojne turske poslastičarnice u Beogradu, ali i domaće poslastičarnice koje ih svrstavaju u tradicionalne kolače. Ako birate koja je najbolja poslastičarnica u Beogradu, sigurno će uticaj imati lični utisak o tome kakve kolačče volite. Naravno da su tu i sladokusci kojima su moderni kolači imperativ. Neko želi da prati svetske trendove kada se kolačima daje potpuno novo ruho, ali i ukusi, pa su to obično kolači rezervisani za osobe radoznalog stomaka i modernog duha. Pregršt vizuelno neodoljivih mafina, cupcake-ova, kolača na štapiću, ili ‘pak preukusnih američkih krofni, savršenih sladoleda organskog porekla, postaju trend koji se širi brzinom svetosti, a na koje niko, pa i da hoće, ne može ostati imun. Zato BelgradeEye lista nudi i veliki broj modernih poslastičarnica u kojima možete probati vrhunske sladolede: italijanski sladoled, grčki sladoled, turski sladoled, ili vrste sladoleda dobijene specifičnim metodama pravljenja, kao što su poslastičarnice koje nude tajlandski sladoled u Beogradu. U pitanju je specifičan ukus stvoren na licu mesta, pred samim kupcem, sitnim seckanjem voća i svežih sastojaka koji se potom zamrzavaju na ravnoj ploči i skupljaju u čašu.

Kako izabrati najbolju poslastičarnicu za sebe?

Prosto je nemoguće ne pokleknuti pred slatkim zalogajima koje kriju tradicionalne poslastičarnice Beograda. One su najpre počele da se otvaraju u samom centru Beograda, zatim su nastale poslastičarnice u Bulevaru kralja Aleksandra, a potom iz strogog centra, najraznovrsnije lokacije poslastičarnica u Beogradu postaju svakodnevica. Da biste odabrali najbolju poslastičarnicu za sebe iz liste koju vam pruža BelgradeEye, tu su i neke od smernica koje smo pripremili za vas:
  • da li više preferirate tradicionalne kolače ili ste više za moderne / fancy cupcake-ove, mafine i mini torte?
  • dijabetičar ste i potrebna vam je poslastičarnica koja nudi poseban meni?
  • vodite zdrav način ishrane i pre ste za sveže ceđene i detox sokove nego visoko kalorični “greh”?
  • sladoled je najbolji izbor tokom cele godine?
  • krofne su isključivo vaša slaba tačka, pa vam je neophodna doza pufnastog testa sa glazurom?
Sve poslastičarnice Beograda nude izbor krojen prema potrebama sladokusaca. Zato zanemarite gde se poslastičarnice nalaze i pođite za svojim ukusom. Naravno, pre toga svratite do naše liste najboljih poslastičarnica, i tek usput pogledajte gde se željena poslastičarnica zaista nalazi. Baš zato smo mi tu! Naravno, ne zaboravite da postoji i veliki broj restorana koji rade dostavu kao i tradicionalni restorani Beograd, ili ketering u Beogradu putem kog možete naručiti veliki broj kolača za svoje rođendane, proslave i svadbe. Nekada zaista ne morate da mrdnete iz kuće!

BelgradeEye preporuka poslastičarnica u Beogradu

Za vaš slatki trenutak uživanja izdvojili smo neke od najboljih poslastičarnica u gradu za ljubitelje slatkih ukusa. Pozivamo Vas da odaberete sopstvenu poslastičarnicu po želji, a zatim i da ocenite svoje iskustvo na BelgradeEye vodiču kroz Beograd, ne biste li nekom drugom preporučili uslugu ili zalogaj. Mislite o drugima i pomozite im da pronađu idealni zalogaj za sebe.

Partneri

Pretplatite se